diumenge, 17 d’agost del 2008

L'ESPOLI CATALÀ, LA CRISI I SUPERMAN.


  1. En Zapatero li ha dit a Solbes que apreti : no hi hauran negociacions bilaterals amb Catalunya. Cafè per a tots és la recepta.

    En Montilla li dona el suport dels 25 diputats per aprovar els pressupostos.. Si no ho fes–diuen- que hi hauria una greu situació política. I què?, la situació econòmica present i futura serà molt pitjor. Una bona crisi política podria ser una bona teràpia per treure’ns de sobre tota aquesta camada. Si no s’aprovaven els pressupostos, no hi hauria diners per Catalunya. Encara que s’aprovin tampoc... Eleccions anticipades? No, encara. Quan la crisi empitjori.

    Conclusions

    El Sr Montilla és espanyol i no és català.
    La seva fidelitat és deu un partit espanyol no català.
    El Sr Zapatero i el Sr Montilla es poden dedicar al teatre.
    Zapatero és un gran deixeble de Felipe González : vol quedar bé amb tothom i com ell, aconsegueix molt poc dins l’àmbit de la gestió econòmica. Al final, llueix el llautó.
    Basats en les previsions d’atur, la despesa de l ‘Estat en aquest concepte pujarà, o sigui, menys diners disponibles i per tant menys per a Catalunya.
    Els Bancs no tenen un duro.. (perdó, euro, encara que ve a ser el mateix en base al poder adquisitiu de tots dos). No es poden crear empreses.
    No hi ha idees.... cal esperar (diu en Solbes) ...... el què?

    Accions .

    A) “Si estás ahí, ayúdame , Superman ( Homer Simpson).
    B) Gestió domèstica de crisi : control pressupostari familiar molt rígid. Això serà llarg.
    C) Si ets català, vota partits catalanistes no espanyols ni sucursalistes.
    D) Consumeix català.
    E) Exporta Catalunya.


    Dr Jordi Delcor