dijous, 29 de juliol del 2010

toros espanyols

TOROS.
Es evident que matar toros pot produir una gran satisfacció a moltes persones sota la disfressad’una forma d’art, suposo que no massa diferent que  la dels gladiadors lluitant entre ells i amb les feres de l’imperi romà.
Hauríem d’haver evolucionat  una mica des de les hores però a molta gent si li ha atorat el rellotge (de sorra), no han evolucionat. La sang, el patiment dels altres, tenen morbo. Existeixen moltes formes de maltractament:  la guerra “justa”,  la guerra “santa”, l’explotació  laboral , la violència  de gènere , l’ esclavitud, la pederàstia, el  proxenetisme.... Aparentment tot gravat al nostre ADN o a la (in)cultura. Jo personalment  vull mutar, deixar enrere aquestes formes d’expressió de la “nostra”  cultura i crec que molta gent també.
Em costa entendre què pot portar a una persona a voler lluitar contra un animal de 600 krs i banyes i em costa més encara que alguna d’aquestes persones ataqui la seu d’ERC, com a botxí de les seves desgràcies.
Pot haver una confusió  identificant  catalanisme i la prohibició de les curses de braus  però ben pensat, m’agrada aquesta confusió, especialment quan veig les banderes espanyoles amb el toro Osborne. Crec que Catalunya ha de liderar moralment  als estats ibèrics. Per.  aquesta raó em preocupa l’actitud del Sr Montilla ( i el PSC) que diuen  que els hi  agraden els toros. Aquest és el President del meu país? No. 
-- 

dimecres, 28 de juliol del 2010

TOROS I CABRONS



El debat sobre els toros està servit.El país fa aigües però tenim un gran debat parlamentari  sobre el tema. Ens aturen les obres públiques, l'Esta(fu)tut i ara discutim sobre toros.. Tema fàcil, polèmic, opinàtic (tothom pot dir  quelcom sobre els toros) Serveix per a capitalizar sentiments i passions.


És evident que maltractar animals no és un costum massa civilitzat encara que sigui històric però a mi personalment  em preocupen més els cabrons. N'hi ha molts i el problema no és que estiguin maltractats sinó que ells són els maltractadors. Els polítics no fan gairebé res per aturar-los. Serà perquè  els cabrons s'han infiltrat a la classe política? Els haurien de prohibir als cabrons. Però no faran un debat .

diumenge, 25 de juliol del 2010

RETALLADA D'OBRES PÚBLIQUES A CATALUNYA

Retallada d'obre públiques

El Govern Espanyol no té un euro i clar, retalla les despeses i les inversions. Com Catalunya anava endarrerida en el tema inversions en Zapatero ens va "compensar". Ara que no hi ha diners ens ho treuen. I ningú protesta. Fem una manifestació per l'Estatut que era clarament insuficient i no la fem per la retallada d'obres públiques? I què fa en Montilla? Calla.