divendres, 5 de març del 2010

BRAUS I FORATS


Ahir un amic proveïdor  no català, força agut em va fer la predicció económica dels propers anys:  “AHORA QUE YA HEMOS TOCADO FONDO, HAY QUE PONERSE A ESCARBAR”.
Tot pot anar pitjor. (llei de Murphy) Algú es pensa que tocar fons,  és arribar al fons? NOOOO. Hi ha fons més fondos..
Gratar és el nostre destí així que tenim vocació per anar pitjor. El Govern no ajuda massa. Activarem l’economia  fent obres a la cuina o al bany?  Jo no crec que ningú es gasti milers d’euros si no els té simplement per un IVA reduït o una desgravació fiscal.  L’IVA és pot reduir del tot, de fet érem especialistes en treballar sense IVA i per això no calen lleis..
A Grècia s’han posat les piles: reducció de les despeses del Govern, dels sous dels funcionaris. Aquí ningú parla d’això. L’austeritat és pels altres. Els “administradors governamentals” continuen amb les seves despeses. 
Home, cal dir que bona voluntat no falta. D’acord amb la llei de sostenibilitat que em vaig llegir i comentar (i encara sóc viu malgrat tanta bestiesa ),  les institucions públiques volen pagar a 30 dies als proveïdors... Deu ser per això que grataran el fons, per cercar els diners que no tenen i amb qui pagar als soferts proveïdors.. potser  trobaran algun vaixell  espanyol  enfonsat de les Amèriques. De fet confio més en aquest improbabilitat que en la seva capacitat per complir els seus compromisos.  
És coll.. l’Administració no ha pagat mai a 30 ni a 60 dies i ara que no hi ha diners , ho començaran a fer?  Serà la Banca que no te diners que els finançarà?
En el fons els entenc. Estan molt amoïnats pel tema dels braus i per això discuteixen al Parlament de forma tan acalorada. El tema econòmic, l’atur, el jovent , no genera aquesta passió perquè ells no tenen aquests problemes.. Feina ja en tenen i els seus fills ja estan  col·locadets o ho estaran, només cal mantenir la cadira uns anyets. Ara entenc al Sr Carod Rovira i la seva NO DIMISSIÓ quan Catalunya no va tenir el finançament promès. El Sr Rovira ja tenia els seu finançament particular, el seu STATUS, variant de l’ESTATUT
Seguint amb els braus. Els polítics deuen d’estar molt  preocupats pels braus . Els braus estan presents a la nostra vida cada dia.  La veritat surts al carrer i tot són braus¡¡¡
Crec que s’han equivocat d’animal. EL CABRÓ  ÉS L’ENEMIC SOCIAL però clar, ells no poden fer una Llei anti cabrons..... continuarem fent forats.
Posats a fer forats, anem a Nova Zelanda, les nostres antípodes en molts sentits (començant pel baixíssim nivell de corrupció)