divendres, 29 de maig del 2009

LA QUARTA COPA

LA QUARTA COPA

Estem tots tant emocionats ( jo el primer) amb el nostre Barça, el darrer símbol d’ identitat de la Catalunya Mundial, que un terrible informe d’Amnistia Internacional ha passat desapercebut. Malgrat això, exposo algunes referències impactants.

Segons la Secretaria General de AI, Irene Khan “La recessió econòmica ha agreujat els abusos. Hi ha una autèntica crisi de drets humans.”

Al setembre de 2008 l’ ONU es va reunir per a parlar dels oblidats objectius de reducció de la pobresa abans del 2015.. els governs no posen Diners però ara, amb la crisi econòmica, s’han generat bilions d’euros (dotze ceros) per rescatar als bancs amb pèrdues¡¡¡

Hi ha revoltes sufocades violentament a Egipte, Tunísia i el Camerun. Fam a Corea del Nord, Birmània i Zimbawe, xenofòbia a Sud Àfrica. Assentaments precaris( favelas) que afecten a més de 1000 milions de persones.


Hi ha territoris ocupats a Palestina, conflictes a Darfur, el Congo , Somàlia i Afganistan. Els terroristes fonamentalistes intentant aconseguir Plutoni al Pakistan per a fer una bomba bruta (d’explosió mecànica que mata per radioactivitat). Israel no dona informació i empresona als soldats que no volen anar a la mili i allibera als possibles criminals de guerra¡¡¡

Els EUA no han ratificar l’Acord internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals, la Xina no ho ha fet amb el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics..

El problema de la crisi actual.. és realment i solament econòmic? Té una solució econòmica?. O potser s’ha d’anar a una més global i intel·ligent que la insuficient, limitada i pre –científica aproximació econòmica?. Com diria un matemàtic, la solució econòmica és una condició necessària però no suficient. Calen diners.. i més coses. Quines?

El Barça no ens ho arreglarà tot això però els valors d’aquest Barça, l’ excel·lència, el treball en equip, el bon humor, l’ esforç, la humilitat, la integració social i multicultural, el respecte i desenvolupament del talent local (el planter) són elements que estesos a la societat global millorarien el clima mundial. La propera manifestació hauria de ser per això. Aquesta fora la Quarta Copa , a aquesta i juguem tots.

Per cert, en Pep Guardiola cobra part del seu sou com a objectius, un altre exemple pels polítics, directius d’empresa, especuladors financers i banquers insolidaris.