divendres, 10 d’abril del 2009

EL G20, REUNIÓ D’EGÒLATRES I EL DEUTE PÚBLIC USA.

EL G20, REUNIÓ D’EGÒLATRES I EL DEUTE PÚBLIC USA.

Bé s’ha acabat el G-20 i no ha passat res nou. Simplement la decisió de “generar” X.000.000.000.000 d’euros de nou deute que pagarem els ciutadans amb els nous impostos futurs i que compraran alguns països asiàtics, la declaració de la Xina de que el dólar no és una moneda prou forta i les “suposades” bones intencions sobre el tercer món que simplement augmenten el número d’afamats. Ah, i més regulacions comptables i financeres que no compliran qui realment les ha de complir .

Aquest bilions d’euros de deute són l’equivalent a demanar més préstecs per pagar els anteriors¡¡¡. Això que no s’admet a nivell familiar si que es fa a nivell país.

Aquests milions serveixen, en part, per finançar un sector automobilístic caduc i poc rendible trencant les lleis del mercat i consagren la incompetència , la manca de competitivitat i la contaminació mediambiental. També són útils per donar suport a la pobre banca inclús a l’espanyola , que con “la aceituna, no hay más que una” , "la millor del món" i per contra, poc als morosos.

Res de canvi de model social de menys consum, o al menys de consum raonable, de solidaritat amb el tercer món. Els polítics han trobat en el Deute Públic la panacea a la seva incompetència i la possibilitat de perpetuar -se en el poder Que no hi ha diners? Cap problema, generem deute.. Fins quan? Fins que ningú ho compri (la Xina o el Japó ) o fins que no es puguin pagar els interessos. Fins que el Primer món sigui NINJA.

A un altre article analitzaré el Deute USA, un clar exemple de fugida cap endavant.

Jordi Delcor