divendres, 2 de desembre del 2011

ATUR, FORMACIÓ, RETALLADES, CAIXA DEL PENEDES, REFORMA LABORAL I MERKOZY.


ATUR, FORMACIÓ, RETALLADES, CAIXA DEL PENEDES, REFORMA LABORAL I MERKOZY.
El número d’aturats a Catalunya és de 616000 encara que hi ha 10000 renovacions menys de contractes.. l’explicació: els cursos de formació . quan un fa un curs no consta com aturat¡¡¡¡. Aquesta és la forma d’acabar amb l’atur¡¡¡ tothom a matricular-se a un curs de Formació ocupacional o de reciclatge.. Quin cinisme¡¡.
Aprofitant el caos, es vol fer una reforma laboral.. més encara? La raó per la que hi ha atur no és que acomiadar sigui car, només cal mirar al directius de Caixa Penedés. Haha. Si hi ha atur és per la suma de factors que van des de la venda de les empreses els darrers anys, la derivació dels ingressos cap a l’especulació immobiliària,  la manca d’incentivació als emprenedors i a la recerca i desenvolupament tecnològic, la gestió dolenta i fraudulenta dels diners europeus, les administracions corruptes , etc.
Fer barat  l’acomiadament posarà més por al cos del milions de treballadors, molts dels quals tenen sous de misèria i allargarà les jornades laborals per por a perdre el lloc de treball. Queda lluny allò de conciliar la feina i la vida familiar. Com sempre, mal diagnòstic i pitjor teràpia.
La Generalitat  retallant despesa (860 milions més)  i acomiadant als interins. Només cal apuntar-los a un curs de macramé  i no constaran com aturats.
A Europa han decidit que per tenir moneda única cal política econòmica única, control pressupostari únic, poder polític únic, decisió a un centre únic, tots iguals .. Per això no cal tenir democràcia, ni parlaments. Potser molts comencen a pensar que això si que fora un estalvi....Fa por.
Catalunya, sense rumb, només amb la tisora. Paraules dient que si no hi ha concert haurem d’iniciar un altre camí, però quan algú parla d’espoli i robatori, la Presidenta del Parlament s’enfada... I aquests són els nostre líders?
Espanya tindrà un 23% d’atur i un 20% de mal pagats. Catalunya un 20% de pobres. Amb aquestes dades, només podem sortir de l’euro, devaluar, ser competitius amb les nostres exportacions, viure del turisme i viatjar a Andorra i Portugal, els únics llocs assequibles per preu i distància. Com en els anys 60. Retornem al franquisme, oi PP?