dimecres, 14 de desembre del 2011

MORT LENTA




EUROPA

El panorama es clarifica. El Regne Unit no vol que Alemanya controli les seves finances i les enquestes públiques li donen més suport als conservadors de Cameron.  Hi ha qui diu que podria convocar eleccions anticipades per tenir majoria absoluta i no dependre del lliberals.

La resta de països europeus accepta la tirania  i domini dels alemanys . Els pressupostos nacionals hauran de ser aprovats per l’EU ( Alemanya)  i per funcionaris amb un poder que ningú els hi ha donat. però no hi hauran més Diners, la qual cosa vol dir que l’economia dels PIGS s’aturarà.  Tractar els problemes del sud d’Europa en base al control de pressupost exclusivament és ignorar la realitat d’aquests països : l’atur i la manca d’activitat econòmica.

Als alemanys no els   importa aquests problemes. Ells volen exportar i controlar el seu dèficit i no volen fer-se responsables de l’endeutament dels països més pobres.

L’atur a Espanya i a Catalunya augmentarà i a sobre tindrem multes   per ser incompetents.

La Resposta d’Europa? Una reforma laboral, Cal?  El país es mor. La Generalitat posposa pagaments, la gent comenta a no tenir líquid, les vendes baixen, les botigues de roba tanquen, excepte ZARA i Mango, l’ocupació hotelera és molt inferior  respecte el darrer any, 

La sortida? Devaluar i sortir de l’euro, acceptar que som de segona divisió.
I Catalunya? Portar al govern espanyol als tribunals és absurd, ja no toca fer jocs florals.  Necessiten Diners, no que ens donin la raó .

El Sr Mas haurà de posar el bemolls damunt la taula o la situació se li escaparà de les mans. Cada cop hi ha més manifestacions i menys diners i el PP vol dir qui mana aquí.
Les explosions no avisen, són fenòmens descontrolats que venen sense avís. Deixar que tot passi i no prendre cap mesura, fer la política de l´ estruç no és el que toca.  Prou de ser políticament correctes.  El panorama es clarifica : mort lenta.