dimarts, 15 de febrer del 2011

CUTREFACCIÓ CATALANA


CUTREFACCIÓ
Catalunya està dins un profund procés de cutrefacció, és a dir, putrefacció social.  El fracàs dels partits polítics del tripartit , l’espoli català centenari,  l’ambició de les entitats financeres que ens han endeutat a tots,la ignorància del poble,  la manca d’estratègia de país a llarg termini no invertint en formació i R+D, la immigració indiscriminada i no integrada que ha rebaixat el nivell educatiu (perdoneu, algú ho havia de dir), el creixement  dels països asiàtics i el desgast d’Europa, amb la cirereta de l’anticatalanisme espanyol  i la incapacitat dels catalans per defensar-nos i emprenyar-nos ,són els elements clau per explicar on som.
Davant d’això cal ser molt més ferm. Demanem poder emetre deute públic i Espanya diu que no, que pugem els impostos. I la Generalitat calla.
No es tracte de demanar  que ens deixin endeutar si no de tenir  autofinançament.  El Sr Mas és intel·ligent i té bons col·laboradors però dubto que sigui independentista. Seguirà la política del seu mestre, en Jordi Pujol. I és que molts convergents anteposen els interessos econòmics amb Espanya a la identitat catalana.
Una dada addicional. Les autonomies són cares, bàsicament perquè només tenien sentit la catalana, la basca i la gallega. La resta, un intent per diluir la identitat dels 3 països anteriors, generant un cost addicional amb funcionaris redundants. Si el Govern espanyol vol reduir costos que comenci per aquestes autonomies “fictícies”.
Sr Mas, una mica més de catalanisme (o sigui,  independentisme).  Ja veurà que passa quan vingui el PP....