divendres, 31 d’octubre del 2008

MAS MENTIRAS :S.I.V. D.V.C.


MÁS MENTIRAS : S.I.V Y D.V.C

El PNB se calcula de 3 formas diferentes : mediante la suma del valor añadido de las empresas (ventas menos sus compras) evitando la doble contabilización : lo que yo te vendo es lo que tú me compras así que debería cancelarse. Oro sistema es a partir del consumo privado, más la inversión bruta , el gasto público y la diferencia entre exportaciones e importaciones. El tercer método es a través de las rentas : sueldos, salarios, cotizaciones a la seguridad social , alquileres, beneficios, amortizaciones e impuestos indirectos. Ni que decir tiene que los tres métodos no coinciden entre sí pero es de suponer que cada uno es comparable con si mismo entre años sucesivos.

La diferencia entre el PIB y el PNB son las debidas a los españoles residentes en el extranjero.

Perdón por el rollo. Pero era necesario para lo que sigue . Nos dicen que el sector de la construcción representa un porcentaje muy importante del PIB y que ha disminuido el número de viviendas construidas. Que el turismo está estancado. Sabemos que cuando se para la construcción, se reduce el consumo (no se venden coches, menos gastos en restaurantes, ropa, etc). Existe muy poca actividad constructora ya que de 110000 viviendas anuales construidas en Catalunya hemos pasado a 18000 y parecida proporción existe en España.

Y con esta realidad ¿el PIB todavía crece?. Si el paro aumenta en 500000 personas en 1 año, ¿es que esas personas no aportaban apenas valor al PIB? Cuando el paro suba 500000 personas más ¿ el PIB seguirá creciendo?.

O las empresas calculan muy mal sus recursos humanos y contratan gente que no aporta nada pues el cálculo del PIB sigue mostrando valores parecidos o los datos del gobierno son una mentira contumaz. En el primer caso deberán echar a los responsables de contratar a personas que no aportan valor. Conociendo como funciona la empresa privada dudo mucho que se contrate porque sí, especialmente hoy día. Hablamos siempre del sector privado ya que en sector público no te despiden aunque no aportes valor….

En el segundo caso los S..I.V.(SUMINISTRADORES DE INFORMACION NO VERAZ , eufemismo de mentirosos) deberían irse aplicando la DVC (Dimisión Voluntaria Coherente ).

Pero no lo hacen

Jordi Delcor PhD



dijous, 30 d’octubre del 2008

RETALLADES PRESSUPOSTÀRIES A DOJO


RETALLADES PRESSUPOSTÀRIES A DOJO .

El Govern Italià ha decidit reduir el pressupost educatiu en 8000 milions d’euros, eliminar uns 100.000 llocs de treball d’interins i augmentar la disciplina a les classes(sic¡¡). Sembla que per tenir més disciplina cal tenir menys professors. Posaran pot ser agents antidisturbis que estovin als alumnes indisciplinats? .

Quan un país retalla el pressupost de formació s’inicia una decadència. Suposo que al Sr Berlusconi no li deu d’importar massa perquè té altres prioritats.

No sabem que en pensa d’una possible retallada de fons per a l’educació l’honorable Montilla que envia els seus fills a una escola privada. Coneixem, però la proposta del co-pagament dels aliments i medicaments de la Sanitat Catalana segons la qual els malalts pagarien el menjar perquè “quan estan bons i viuen a casa seva també mengen i ningú els hi paga el menjar” que és una necessitat bàsica independent de malalties .El que no queda clar és per què haurien de pagar els medicaments si quan estan bons no els han de prendre a casa seva donat que són una necessitat i una prestació sanitària que ja han pagat.

I per què no es poden pagar els medicaments i els aliments hospitalaris? Perquè falten diners i perquè som 7,8 milions d’habitants en lloc de 6. On són els diners? Por ser alimentant a malalts d’altres comunitats ? O pot ser rescatant a entitats financeres en crisi?

Bé, afortunadament, els representants de qui realment mana al món, es reuniran als EUA per reinventar el capitalisme.. Pot ser per crear formes més subtils encara de esmicolar al personal? Jo crec que a Catalunya estan inventades del tot: transports públics deficients, sanitat pagada dos cops pels usuaris, ensenyament públic dolent, contaminació, deforestació, (probable) canvi climàtic, hipoteques i lloguers pels núvols, infra-sous, polítics poca vergonyes (no tots)....

Aquest mateix matí es publicava la notícia de l’absència de la meitat dels diputats a l’hemicicle espanyol, per parlar de la crisi econòmic- financera. És lògic, ells no tenen crisi. Es beneficien del “co- pagament.”. Altres es dediquen a”tunejar” cotxes ( això és la xocolata del lloro, complex de nou ric), a arreglar despatxos per 2 milions d’euros (Galícia), que ja pica més, o a tenir ingressos no justificats (Balears). L’Espanya plural (i Catalunya ) són rics mosàics de desfetes i excessos de tot tipus. Mentre ens ho empassem tot, aniran pressionant, no ho dubteu.
Aquests 2 milions d'euros són la meitat dels diners que la Unió europea ha donat al Congo pel problema de la fam dels refugiats.... No sé que dir. Podríem agafar ,per exemple, 10 milions d'euros dels 1.700.000.000.000 per tapat el Chapapote financer? Quedarien 1699.990.000.000 milions. I que tal si agafem 1000 milions?.. Hummmm, encara hi queden 1699.000.000.000. A compte del deute públic comprat per la Xina.
Ah, m’oblidava, el Sr Zapatero vol anar a la cimera dels EUA, com sigui. Té, pot ser, alguna idea meravellosa que pot ajudar a solucionar aquest desastre de model? O és, simplement una qüestió de prestigi personal, un tema de post imperialisme nostàlgic, un problema d’ego que se li escapa del cos físic?.

He d’aturar-me. Són masses coses impresentables. Quan vulguem reaccionar serà massa tard.

Jordi Delcor PhD.

dimarts, 28 d’octubre del 2008

LA XINA I CATALUNYA

LA XINA I CATALUNYA

En que se semblen Catalunya i la Xina? Això no és un acudit de l’ època Pujol. Se semblen en que les dues paguen la festa...

El deute americà no ha parat de créixer d’ençà es varen aplicar les teories d’en Friedman, a l’època Nixon. Es va emetre Deute Públic fins nivells insospitats. Per cert, aquest Deute va permetre la carrera armamentística del President Reagan que va arruïnar la URSS.

La situació és com si una família demanés una segona hipoteca per pagar la primera i després una tercera per fer front a la segona i una quarta.. On és el límit? En el “crèdit” (aquest és l’origen de la paraula) que li donin les entitats financeres. Qui finança als EUA? La Xina que ha comprar el Deute Americà . Si els EUA no paguen el deute (ni tant sols els interessos) que farà la Xina? L ‘equivalent a embargar a la família insolvent? I com s’embarguen als EUA? Comprant al país. Els grans capitalistes pot ser no tinguin masses problemes però, i el poble?

A Espanya les coses s’han fet de forma diferent: a banda del Deute Públic per finançar la festa, s’ha espoliat Catalunya , Balears i País Valencià sistemàticament. Fent un símil, és com si la família que no pot pagar la hipoteca, li treu part del sou al veí, en nom de la solidaritat i posats a fer, qui el veí li pagui també les reformes de la casa, el cotxe i les vacances. Si el veí el nega, és titllat d’insolidari i egoista..

Jo no en dic solidaritat d’això..

Jordi Delcor i Garrido Ph D

609 790 913

jdelcor@gmail.com