divendres, 20 de maig del 2011

QUATRE IDEES EFECTIVES CONTRA LA CRISI.



Després  d’un llarg silenci, un apunt. Les pitjors profecies de la bola màgica s’han complert. Atur, déficit, deute, corrupció.
La gent, especialmente els joves, es queixen de la manca d’oportunitats laborals i socials . Gràcies al Facebook, s’organitzen i surten al carrer de forma pacífica. El seu lema és clar: fora els polítics corruptes (ells creuen que tots), fora els banquers, inductors del consum i de l’endeutament irresponsable i ara de la ruïna de milers de persones, fora un sistema polític que exclou als ciutadans de la participació real i la limita a votar als esmentats polítics incompetents (això és innegable) i probablement corruptes.
Aleshores, la Junta Electoral Central nega el dret de manifestació- concentració de la gent que diu que no li agrada el “sistema” actual, especialment el de participació.
Qui és la Junta per prohibir això? La Junta vol perpetuar una operativa que part de la societat no vol . I com no hi cap mecanisme per dir-ho, la societat opta per expressar-ho públicament. És això censurable? Es pot negar a la gent el dret a dir el que pensa? Es legítim un sistema que anomena a un guardians que impedeixen la crítica dient que s’ha de fer des de dins el sistema quan la realitat mostra que “els sistema” són una quants privilegiats, molts d’ells sense cap talent i dotats d’ambició, cinisme, hipocresia i que menteixen de forma sistemàtica, neguen avui el que varen dir ahir, diuen veritats a mitges (o sigui, mentides), roben el que poden ?
Si això és la democràcia, jo no la vull. Crec que reduir-la a votar a incompetents- corruptes és una mostra de degradació total.
Afortunadament, arreu del món, molts espanyols ( o catalans) es manifesten en contra d’aquesta democràcia en llauna.
Alguns em diran que no aporto idees ni solucions. Doncs quatre i ben clares:
a)Canviar el sistema d’eleccions, creant llistes obertes.
b) L’emigració. Espanya pot suportar 40 milions d’habitants i Catalunya 6. No sabem generar més riquesa i 1 persona treballadora no pot mantenir a 3, que és el que passa actualment. Així que milions de persones emigraran cercant millors oportunitats. Els que es quedin podran  sobreviure amb una Sanitat i un sistema de Pensions dimensionat per a menys persones.
c) Canviar el sistema educatiu, pujant el nivell de l’ESO, potenciant als alumnes brillants i  també als menys dotats. S’ha d’acabar el “café para todos” del injustament admirat Felipe González, el pare del fracàs escolar actual, més del doble del europeu.
d) Penalitzar realment als corruptes.
Un comentari final personal. Jo sóc Doctor en Ciències Químiques i era un estudiant brillant. En el seu moment vaig optar per quedar-me a Catalunya. Han passat 30 anys i res ha canviat. Una llàstima. Animo als meus fills a que emigrin. El gran ja ho ha fet.