dimarts, 16 de març del 2010

BAIX PRESSUPOST PER A R+D


Vaig llegar amb sorpresa que el 22% del pressupost del Ministeri de Ciència i Tecnologia  corresponent al 2009 no s’ha fet servir...
Si ja anem justos de tecnologia i no fem servir els fons disponibles...  què serà de nosaltres? D ’ on  sortirà la riquesa futura del país?
Es aquest el tall de pressupostos de l’Estat? Es aquest un exemple de control pressupostari? I què fa la Sra. Ministre? Res notable, probablement, com correspon al polítics.

dilluns, 15 de març del 2010

GIRONA I ELS BOLQUERS

GIRONA I EL CORRENT ELÈCTRIC
Va uns quants dies que no escric res. He preferit gaudir  d’altres activitats, per exemple un dinar a un xiringuito a la platja el Diumenge, una  bona pel·lícula, Corazón Salvaje, protagonitzada per l’immens Jeff Bridges i  molta  música.
Això, un cop fosa la neu i el gel que ens ha envaït aquests darrers dies "d’escalfament"  global i de canvi climàtic. Sembla que no feia tan fred des del 1946...
A Girona encara no poden fer les coses  habituals com treballar, desplaçar-se en cotxe. Han hagut de llançar menjar,  passar fred, quedar-se a casa..... i tenir paciència.
La paciència diuen que és una virtut. La intel·ligència també. N’hi ha poca d’intel·ligència.  


Els polítics d' uns quants municipis de Girona han estat discutint durant anys per on passava la terrible línea d’alta tensió. Aquesta línia no te res a veure amb la caiguda de  baixa tensió d'aquests dies. però pot tenir a veure amb les previsibles caigudes a l'estiu, quan hi hagi molta demanda en plena època turística i l'oferta no sigui suficient, es sobrecarregui la línia i tall de corrent¡¡


 A banda de la incompetència de les elèctriques que instal·len  torres que cauen quan neva, a banda la irresponsabilitat del govern que manté el cap cot i no demana  compensacions i mides urgents,  tenim uns municipis i/o polítics  municipals  que no volen la línea  d’alta tensió. I que passarà?. Que  hi haura talls de corrent  elèctric amb les conseqüències sabudes per a empreses, turistes i particulars...

No saber identificar el que és important del que és secundari és una mostra aguda de manca d’intel·ligència . Ja tenim suficients mostres  de la incompetència crònica de capacitat  i no calen les mostres  agudes. Què és més important, un traçat ideal, irreal  d’una línia d’alta tensió, que no pot complaure a tothom o no tenir corrent elèctric?.

No és correcte que els ciutadans haguem de fer un exercici de paciència per superar la manca d’intel·ligència dels nostres polítics, aquí, a Madrid i a Europa.

Com deia en Bernard Shaw, “els politics i els bolquers s’han de canviar sovint .. I per les mateixes raons”… No és un tema de paciència si no d’higiene. Serà per això que formen part dels PIGS? (Portugal, Itàlia, Grècia, Spain)