dijous, 11 de setembre del 2008

PAÍS DE DESTÍ O PAÍS D'ORIGEN

PAÍS DE DESTÍ O PAÍS D’ORIGEN?

Catalunya ha estat sempre un país de destí : les emigracions dels gascons francesos el segle XVII, les dels Sud d’Espanya a la postguerra, les recents del Magreb, Romania , i Sudamèrica.

Catalunya va ajudar Espanya a entrar a la modernitat desprès de segles de foscor i abús. L’esperit català emprenedor i obert al món va ajudar Espanya a ser un país més modern.

Però de sobte, bé, no de sobte, ens hem trobat amb aquest esperit diluït . Ara ja només cal que ens prenguin els nostres diners per tenir vots captius de la resta de l ‘ Estat espanyol . L’esperit català s’ha difuminat dins la televisió estatal, milions de persones que no parlen català, una cultura aliena de “la roja”, els braus, Teresa Campos, Federico Jiménez Losantos, infàmies, desinformació..

I nosaltres mirem enrera, a l’Onze de Setembre de 1714, quan vàrem entrar en la submissió als Borbons . I encara ho celebrem. I diem que és per no oblidar-ho.

Si Catalunya fos un pacient psicològic, el terapeuta li diria que cal oblidar el passat i mirar endavant.

Construïm un projecte de Catalunya nou, integrador de tot i tothom , independentment de l'origen però amb personalitat, mirem a tot arreu i no només al dominador i tornem a tenir auto estima i respecte.. Sols així tindrem un país que valgui la pena envejar.

I com es fa?

En propres posts i a la web desenvoluparé un DAFO de país i suggeriré algunes estratègies operatives, no ideològiques.

Jordi Delcor PhD.

dimecres, 10 de setembre del 2008

HOW REALLY EXPENSIVE IS OIL?

HOW REALLY EXPENSIVE IS OIL ?

Everybody says that crude oil has increased the price but is that really the case? If so , How much?

I have analysed

a) the $/barrel cost since 1973
b) the €/$ exchange rate since 2001 and the peseta/$ exchange rate since 1973, with the exchange rate 166,386 pts = 1 € to make it comparable.
c) I have calculated the €/barrel cost multiplying a) and b).
d) I have corrected the cost by taking the inflation rate into consideration, multiplying each value €/barrel by 1/(1+i) where i means the anual inflation. I Have done this for Spain. I will do it for the German market as well. Realistic inflation rates are a fiction but they help to estimate the present value of a currency and purchasing power ¡¡¡


SOURCES OF INFORMATION :
I have used the EURO DÓLAR EXCHANGE RATES from http://www.oanda.com/convert/fxhistory

Spanish inflation rates from IESE, documento de investigación nº 446 , de 2002.


The oil cost series from
http://bitsandpieces.us/2008/06/14/crude-oil-prices-1970-2008/ (BP/BLOOMBERG)






What is the cost in €? And with the (Spanish) inflation adjustment?I have used a 100 base index to make it more clear :




Copyright. Jordi Delcor http://www.jordi-delcor.com/

Conclusions :

The cost in € (pesetas before 2000) has increased since the year 28 in the graph (2000) when Bush took power.
The present cost is similar to the 80’s with the Iran Revolution .
Spanish crude oil cost peaked in 1983 instead of 1980 because the Spanish peseta had 3 devaluations between 1981 and 1983 puting off the whole impact of the Iranian Revolution.
The crude oil cost taking inflation into consideration has not changed so much¡¡¡¡
The cost measured in 2006 $ peaked in 1980, when the Sha of Persia (Iran) was demoted by the Ayatollah Revolution and in 2008 but has been low for a long time (this graph is not shown, pelase see below).
Geopolitycal factors have a deep effect on price quotations more than the estimated resources. In the next post we will analyse the main oil producers and consumers, the surplus and deficit they show, what effect has China on this subject and the oil policy that the USA is carriyng out.

Jordi Delcor PhD.

IF YOU WANT THE WHOLE STUDY CHECK http://www.jordi-delcor.com/ENERGYSOURCES.htm or directly
http://www.jordi-delcor.com/informes/ENERGIA/OIL/HOW EXPENSIVE REALLY OIL IS.pdf

dilluns, 8 de setembre del 2008

HASTA QUE NADIE NOS CONTRATE Y TELETRABAJO



HASTA QUE NADIE NOS CONTRATE Y TELETRABAJO.
COMENTARIO A SEMANA DE 4 DÍAS DEL 17 DE AGOSTO DE 2008, LA VANGUARDIA

Es evidente que una gran parte de la sociedad no se jubilará a los 65 años, ni antes. Eso de las prejubilaciones es el eterno sueño demagógico socialistoide que a la hora de la verdad hay que pagar y no hay dinero. Los catalanes no podemos pagarlo todo (funcionarios, Extremadura, Andalucía., políticos..). Así que lo lógico serán jubilaciones parciales y actividad hasta que nadie nos contrate.

Ahora bien, ¿desplazándonos en automóvil hasta los 75 años para ir a trabajar ?. No. No es sostenible, ni por la persona ni por el biosistema.. Me explicaré : para trabajar no hace falta en muchos casos el ir a un lugar de trabajo físicamente alejado del domicilio para estar sometido al control paranoide del jefe y de la organización .

Sres, existe Internet. ¿Qué impide que un administrativo trabaje desde casa, reciba las facturas, documentos, albaranes, pedidos y realice cobros, pagos, etc telemáticamente? Si queremos controlar, el mejor control es que el trabajo se haga. Y si queremos ver cómo trabaja, pongamos una webcam y observemos como factura en calconcillos.

Bastaría una reunión 1 día a la semana para discutir los temas y reafirmar los lazos personales.

¿Y qué decir de los vendedores? Para vender no hay que viajar mucho. Una vez conocida la empresa y los productos /servicios, el cliente lo que se requiere ves un buen servicio (puntualidad, profesionalidad, asesoramiento técnico, fiabilidad, calidad,etc) y de vez en cuando una visita, más social que otra cosa. Mejor que comamos juntos y no viéndonos a través de un monitor.

Las novedades técnicas se pueden adelantar por Internet y comentarlas en videoconferencia (SKYPE).

Nos ahorraríamos tiempo de desplazamiento (que en el caso de un vendedor suele oscilar entre un 20 y un 60% de su tiempo laboral), ahorraríamos energía, los países tendrían menos déficit por cuenta corriente. Es cierto que se venderían menos coches pero ya toca aprender a hacer algo más que automóviles, obsoletas máquinas de transporte con una eficiencia energética del 20-25% ( o sea, muy ineficientes).

Podríamos integrar la vida familiar, individual y la laboral.

Mucha gente diría que si no vamos al puesto de trabajo ,somos vagos. Pues a enseñar cómo ser ordenado y disciplinado en las escuelas. Además, si no realizásemos el trabajo a tiempo, perderíamos el empleo , ¿existe mejor motivación?...

¿Por qué no se ha impuesto el teletrabajo? Existen varias razones :

a) Porque los procesos no están bien definidos y la gente ha de dedicar mucho tiempo a hablar y discutir las “chapuzas” diarias. Procesos efectivos simplifican el trabajo y son automáticos.

Pensemos en la telecompra. Si el cliente conoce lo que ha de comprar porque se publicita en la web, puede realizar sus pedidos. Los precios estarían informatizados y se aplicarían en cada caso. Para eso no hace falta ver al cliente ni hacerle perder el tiempo.

b) Las empresas piensan que los trabajadores son vagos, perezosos e ineficaces. Y luego hablamos de “cambio”, de “motivación”.

c) Las infraestructuras de Internet todavía son deficientes en muchas zonas.

d) Todavía no se ha entendido que Internet permite “papeles 0” y varía la forma de trabajar.

e) La moda del teletrabajo no ha llegado todavía de USA a través de las Escuelas de Negocio.


Les convido a que analicen en qué medida pueden realizar teletrabajo. A fin de cuentas de trata de trabajar bien, no de trabajar mucho....

Dr Jordi Delcor

diumenge, 7 de setembre del 2008

200 EUROS UN APARTAMENT A ALMERIA

200 EUROS UN APARTAMENT.. A ALMERIA.

El meu fill m’ha parlat d’un amic seu que viu i treballa a Almeria. Un apartament , petit, això si, costa ..200 € al mes.

Qui paga la factura? .. ho endevineu, oi?

14000 M d’ € de dèficit anual entre 7 Milions d’habitants a Catalunya són 2000 € per persona i any.

Això vol dir que una família de 4 persones li aporta un extra a l’Estat de 8000 € any?

Quina sanitat podríem tenir a Catalunya amb aquests 8000 € extres?
I quina xarxa de trens de rodalies?
I quina recerca i desenvolupament?
I quina política energètica?
I quina política mediambiental?
I quina educació?

Molt millor de la que tenim.

I a sobre els catalans no són estimats arreu l’Estat espanyol¡¡¡

Cada cop els catalans estem més emprenyats. Tot és un cúmul de despropòsits. Els darrers, una Esquerra Republicana que un cop ha arribat al poder, s’ha engreixat ( mireu en Puigcercòs). S’ha agafat a la cadira i no ha trencat el tripartit i convocat eleccions i crisi nacional quan calia degut a l’incompliment de l’Estatut.

Un President no català . I amb això vull dir que no se sent català i no entén que vol dir ser català. No m’importa on ha nascut. Catalunya és un país de destí i no d’origen. Però un President de Catalunya ha de ser una figura que representi el catalanisme i als catalans.

Un President espanyol amb “el buen talante” com a la millor qualitat.. La resta, mentides i promeses incomplides...

Un Ministre d’Economia que diu que no deixem “propina” i que la crisi “ya pasará”.

Un augment de la població desmesurat que ens portarà tot tipus de problemes quan no tingui feina.. Només cal mirar França.

Catalunya on vas?
Catalunya qui t’ha traït ?
Catalunya eres un país amb un destí
I ara no saps el que fas.

Perquè els qui decideixen
Només miren el seu interès
I en tu no pensen per a res.
Les escorrialles ens deixen

I el seu botí reparteixen
Ignorant els qui treballen
Els precs dels qui es queixen
Fent cas només dels que ballen
Beuen, i se n’en riuen
Perquè són vots esclaus
Eterns i catalans, diuen
Però en un altre país viuen,
En les seves mans tenen les claus
D’aquest el meu país
Que està morint, espoliat
I dominat pel conqueridor
Amb un passat daurat
I amb un futur feridor.




Dr