divendres, 8 d’agost del 2008

CALEN EMPRENEDORS

El somni de treballar per a un altre i tenir un lloc de treball ja no tempta a molta gent. Per una banda està vist com les gasten les multinacionals ... I a moltes Pimes l’empresari viu a l’Edat Mitjana tecnològica i humanament. Sense comptar les que tanquen per no ser competitives, especialment dins l’entorn actual de globalització i crisi..

Calen emprenerdors. Però, tens el perfil?
Connecta amb http://www.jordi-delcor.com/COACHING.htm i cerca “¿eres emprendedor?”

Envia el fitxer omplert a jdelcor@gmail.com i et contestarem

Dr Jordi Delcor

dimecres, 6 d’agost del 2008

OIL PRICE HAS GONE DOWN. BUT....

OIL PRICE HAS GONE DOWN FROM ALMOST $147 /BARREL BUT GAS OIL AND PETROL HAVE NOT FOLLOWED SUIT .. YET

Will they follow the same trend or are we going to have to pay this high price?
We will see

ALTERNATIVES : everybody should get petrol from the same brand so the others do not sell very much .. they will probably have to reduce prices

Do you want to try it?
Spread this message

Dr Jordi Delcor

RECOMANCIONS EN TEMPS DE CRISI

RECOMANACIONS FINANCERES EN TEMPS DE CRISI

1 . Gairebé tot el que t'han explicat és mentida. Si vols saber en quina em baso consulta aquesta web i http://www.pentangle.com “EL DIRECTOR IMPROBABLE”.

2 . Si tens més mitjans i sort que els altres, no els malgastis. Utilitza’ls per desenvolupar el que realment tens dins.

3 . Identifica el que és realment important en la teva vida i deixa la resta. “Crema la coberta i deixa només l'estructura”.

4 . Feix una llista de l'imprescindible. Compra només el que necessites :HIPOTECA, LLOGUER, MENJAR, AIGUA, GAS, ELECTRICITAT. T'has fixat de la gran quantiat de coses supèrflues?

5 . Ara és un bon moment per deixar de fumar. Substitueix el tabac per l'exercici físic. És més sa i barat.

6. L'alcohol és car. Més exercici físic. Fa d'ansiolític com l'alhocol (amb la diferència que després no et deprimiràs).

7. Substitueix un habitatge aparent per un habitatge funcional : què necessito per a viure?.

8 . Fes servir transport públic si pots.

9 . Parla poc pel mòbil. Envia SMS.

10 . Compra la roba de rebaixes.

11 . Fuig de les marques. No et deixis influenciar massa pel que diran els altres. Ells ja tenen els seus problemes encara que no te'ls expliquin. Suposo que ja saps que les institucions financeres són grans immobiliàries i pàrquings d'automòbils.. de morosos i insolvents. ..

12 . Moltes coses que et poden fer feliç no costen diners.

13 . Compra temps. Però abans, aprèn a omplir-lo. De què? De tot allò que et pot fer feliç. Recorda, “dedica temps a tot allò que no torna..”.

14 . Si ets incapaç de contemplar o de fer les coses a poc a poc i de fer el que t'agrada, tens un gran problema: no seràs feliç.

15 . Si t'avorreixes tens un problema. Busca entreteniments encara que sigui col·leccionar formigues o xapes de CocaCola.

16 . Viu com si no tornessis a reviure el que estàs fent en aquest moment. De fet així és.

17 . No prenguis decisions de despeses i inversió pensant que tot anirà bé, que els tipus d'interès seran sempre baixos .. Pregunta't què passaria si et quedes sense treball? Quant temps pots aguantar?

18 . Oci o vici? Tu decideixes. L'oci sol ser més barat i sa que el vici.

19 . Suposant que arribis a ancià com t'agradaria arribar financerament parlant? . Estalvia una mica. És sorprenent com hi ha qui estira els seus ingressos i qui mai tindrà suficient.

20.Tingues un racó per a un capritx. Els capritxos puntuals contribueixen a la felicitat (demostrat amb estudis sociològics). Estalvia en les coses supèrflues per a poder aconseguir les importants.

21. Cotitza el mínim legal que puguis a la Seguretat Social i estalvia al màxim. Com cobraràs molt poc quan et jubilis per què pagar molt a l'Estat .

Dr Jordi Delcor.

EN DIRAN CRISI DE LA CRISI

http://paper.avui.EDITORIAL DEL DIARI AVUI

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 3. Dimecres, 6 d'agost del 2008
Paraules clau: Crisi, Editorial, Combatre

No ho repeteixo tot, només el començament.. El Senyor Solbes pertany a la generació dels comentaris de text del batxillerat antic (el meu) i clar, parla de semàntica...

Dr Jordi Delcor.

EDITORIAL
En diran crisi de la crisi?
El vicepresident econòmic espanyol, Pedro Solbes, sosté que anomenar crisi a l'actual situació de l'economia és "una discussió semàntica sense més importància". Com a mínim, el vicepresident té una opinió tan optimista com discutible. Què més fa falta que passi perquè les autoritats es decideixin a parlar de crisi i, encara més, a prendre mesures per combatre'n els efectes? De moment, tots els indicadors econòmics són cada dia pitjors, i el més preocupant de tots és l'augment de l'atur, que ha crescut un 26% respecte de l'any passat, i que tant a Catalunya com a la resta de l'Estat se situa en el nivell més alt dels darrers deu anys. I això en un moment en què l'acció dels intermediaris fa que els preus dels aliments s'infli fins a un 479%. Tanmateix, sembla com si el govern central es resistís a anomenar la crisi pel seu nom, tot i que és ben evident, escudant-se en dades tranquil·litzadores segons les quals els pitjors moments ja han passat. La realitat és tota una altra i el 2009 es perfila a l'horitzó com un any en què l'economia encara empitjorarà més.

FRANÇA ACUSADA DE GENOCIDI A RUANDA

FRANÇA, ACUSADA DE PARTICIPACIÓ DIRECTA EN EL GENOCIDI RUANDÈS

COMENTARI

Si això és cert, per què França ho ha afavorit /fet? Quins interessos econòmics té aquest país a Ruanda? (no crec en altre tipus d’interessos per part de cap govern).

Per què no fa res la comunitat internacional?

Ho investigaré.

Dr Jordi Delcor.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 11. Dimecres, 6 d'agost del 2008

INFORME Una comissió independent de Ruanda implica París en l'assassinat de membres de la minoria tutsi a mans d'hutus LLISTAT Kigali demana per primer cop que Balladur, Juppé i Villepin responguin davant la justicia

Àlex Vicente
Ruanda va acusar ahir França una vegada més d'haver "participat en el procés d'execució" del genocidi dels hutus sobre els tutsis el 1994, però per primer cop ho va fer amb un document a la mà: l'informe de 500 pàgines redactat per una comissió independent després de dos anys d'investigació.
El ministre ruandès de Justícia, Tharcisse Karugarama, va presentar ahir en un comunicat les principals conclusions d'aquesta comissió, segons la qual l'Estat francès hauria acordat ajuts "de naturalesa política, militar, diplomàtica i logística" als responsables del genocidi.

Segons l'informe, l'exèrcit francès va estar "al corrent dels preparatius" i va participar "en les principals iniciatives" que van conduir a l'extermini de prop de 800.000 ruandesos. "Militars francesos van cometre directament els assassinats de tutsis i d'hutus acusats d'amagar tutsis", diu l'informe.

SOLDATS VIOLADORS
Però les acusacions van més lluny. La comissió també apunta que les forces franceses desplegades a Ruanda haurien comès "nombroses violacions de supervivents tutsis".
El govern ruandès també va adjuntar un llistat de 33 responsables polítics i militars, respecte als quals demana per primer cop que s'emprenguin accions judicials. "Tenint en compte la gravetat dels fets, el govern ruandès demana a les autoritats competents que emprenguin totes les accions necessàries perquè els dirigents francesos implicats responguin dels seus actes davant la justícia", va expressar ahir Karugarama.

ELS ACUSATS.
Entre els acusats pel govern de Kigali hi ha l'expresident François Mitterrand, que va morir dos anys després del genocidi, però també el primer ministre de l'època, el conservador Édouard Balladur, i el ministre d'Exteriors del seu govern, Alain Juppé. A la llista també hi ha l'expremier Dominique de Villepin, que el 1994 era cap de gabinet de Juppé. El conseller de l'Elisi en matèria diplomàtica, Hubert Védrine, que després dirigiria el Quai d'Orsay, també apareix entre els acusats.
El ministeri francès d'Exteriors es va negar ahir a comentar les acusacions, tot al·legant que encara no ha rebut el text amb les conclusions de la comissió i que esperaria a llegir-lo abans de manifestar-se. En canvi, fonts del ministeri de Defensa posaven ahir en dubte la "imparcialitat" i la "legitimitat" de la comissió ruandesa .

MANQUEN 3 DIES: L'ESPOLI CATALÀ

MANQUEN 3 DIES : L’ESPOLI CATALÀ
6 D’AGOST DE 2008.

Manquen 3 dies pel límit del compliment de l’ Estatut de Catalunya en matèria de finançament. I ja sabem que passarà : res.

El Govern central li dona llargues. Té un Ministre Economia ple d’ironia, passotisme i menyspreu pels catalans. Que no es compleix, tan li fa, ell s’anirà de vacances i punt. Cobrarà la seva nòmina puntualment.

Que els catalans protesten, ja se sap, els catalans protestem.

Què podem fer els catalans?
Ara veurem si li podrem donar lliçons de catalanisme a l’Honorable. Si té dignitat haurà de retirar el suport al PSOE. I si hi ha crisi, perfecte.

Què és el més probable? (això ja és una opinió meva). D’entrada una declaració conjunta dient que la situació és inadmissible.. I després.. vacances, fins el setembre.

A la tornada de vacances, amb moltes empreses amb la porta tancada , més atur i mala llet, Zapatero dirà que “cumpliré la voluntad del pueblo catalán (¡¡¡¡¡). Bla, bla y ahora debemos centrarnos en los problemas de la economía diaria...”

O sigui res de res. Els polítics miraran si ha canviat alguna cosa en els seus despatxos i comentaran les vacances, comparant el color de les seves pells Abans, unes quantes fotos de Mallorca /Menorca ,el famós Consell presidit pel rei, uns quants michelins ministerials que demostra molt despatx i poca salut, els sopars de famosos de l’Empordà i els concerts de Perelada.

I els catalans a la platja, xiringuitos, fideuàs , birres i el Barça.. I ja està. A, si , els jocs Olímpics, amb algunes sorpreses. Si els espanyols guanyen algunes medalles, més “toro”.

Els catalans mereixem el que tenim perquè ara si que cal movilitzar-se i dubto que ho fem . Cal exigir a l’Honorable que li tregui el suport al PSOE. Ara veurem si se sent català o espanyol . Si no ho fa demostrarà que li calen classes de català i de catalanisme.
El català pot ser ho aprèn , el catalanisme......
Per cert, ho fan això al col·legi alemany?.

Dr Jordi Delcor