dimecres, 6 d’agost del 2008

RECOMANCIONS EN TEMPS DE CRISI

RECOMANACIONS FINANCERES EN TEMPS DE CRISI

1 . Gairebé tot el que t'han explicat és mentida. Si vols saber en quina em baso consulta aquesta web i http://www.pentangle.com “EL DIRECTOR IMPROBABLE”.

2 . Si tens més mitjans i sort que els altres, no els malgastis. Utilitza’ls per desenvolupar el que realment tens dins.

3 . Identifica el que és realment important en la teva vida i deixa la resta. “Crema la coberta i deixa només l'estructura”.

4 . Feix una llista de l'imprescindible. Compra només el que necessites :HIPOTECA, LLOGUER, MENJAR, AIGUA, GAS, ELECTRICITAT. T'has fixat de la gran quantiat de coses supèrflues?

5 . Ara és un bon moment per deixar de fumar. Substitueix el tabac per l'exercici físic. És més sa i barat.

6. L'alcohol és car. Més exercici físic. Fa d'ansiolític com l'alhocol (amb la diferència que després no et deprimiràs).

7. Substitueix un habitatge aparent per un habitatge funcional : què necessito per a viure?.

8 . Fes servir transport públic si pots.

9 . Parla poc pel mòbil. Envia SMS.

10 . Compra la roba de rebaixes.

11 . Fuig de les marques. No et deixis influenciar massa pel que diran els altres. Ells ja tenen els seus problemes encara que no te'ls expliquin. Suposo que ja saps que les institucions financeres són grans immobiliàries i pàrquings d'automòbils.. de morosos i insolvents. ..

12 . Moltes coses que et poden fer feliç no costen diners.

13 . Compra temps. Però abans, aprèn a omplir-lo. De què? De tot allò que et pot fer feliç. Recorda, “dedica temps a tot allò que no torna..”.

14 . Si ets incapaç de contemplar o de fer les coses a poc a poc i de fer el que t'agrada, tens un gran problema: no seràs feliç.

15 . Si t'avorreixes tens un problema. Busca entreteniments encara que sigui col·leccionar formigues o xapes de CocaCola.

16 . Viu com si no tornessis a reviure el que estàs fent en aquest moment. De fet així és.

17 . No prenguis decisions de despeses i inversió pensant que tot anirà bé, que els tipus d'interès seran sempre baixos .. Pregunta't què passaria si et quedes sense treball? Quant temps pots aguantar?

18 . Oci o vici? Tu decideixes. L'oci sol ser més barat i sa que el vici.

19 . Suposant que arribis a ancià com t'agradaria arribar financerament parlant? . Estalvia una mica. És sorprenent com hi ha qui estira els seus ingressos i qui mai tindrà suficient.

20.Tingues un racó per a un capritx. Els capritxos puntuals contribueixen a la felicitat (demostrat amb estudis sociològics). Estalvia en les coses supèrflues per a poder aconseguir les importants.

21. Cotitza el mínim legal que puguis a la Seguretat Social i estalvia al màxim. Com cobraràs molt poc quan et jubilis per què pagar molt a l'Estat .

Dr Jordi Delcor.

1 comentari:

SiDeBuRN ha dit...

Bona tarda!

Quina raó que té Sr. Delcor. Llegint aquestes línies veig reflexat el que sempre he pensat. Esperem que molta gent aprengui de vostè.

Records d'un ex-alumne seu de l'Euncet.

Eric