dimecres, 20 d’agost del 2008

PER QUÈ HI HA MOLT MENYS INCENDIS? ISAAC ASIMOV JA HO DEIA

PER QUÈ HI HA MOLT MENYS INCENDIS? ELS EFECTES POSITIUS DE LA CRISI I L’EXTREMISTAN. ISAAC ASIMOV JA HO DEIA.

Us heu fixat que no hi ha gaires incendis aquest anys malgrat les temperatures?
No em digueu que com va ploure al maig els boscos tenen humitat...

Us proposo una reflexió: com s’ha acabat el boom immobiliari no cal sol per construir i per tant no cal cremar boscos .... Efectes positius de la crisi.

Que no ho puc demostrar? No tinc ganes d’estudiar quants dels terrenys cremats han suportat urbanitzacions al cap d’uns anys..

De tota manera i seguint a Nassin Taleb, matemàtic financer i esmentant la Contra de la Vanguardia del dia 19 d’Agost, “Nadie sabe cuando llega una crisis económica ni cuando se va a acabar, pero miles de autocalificados expertos aseguran saberlo... Y suelen llevar corbata”(serà per això que Zapatero i Solbes no solen portar?).

“La creciente complejidad de nuestro sistema económico dificulta cada vez más las previsiones y convierte nuestro mundo en un EXTREMISTAN”.

Fa molts anys això va ser tractat per Isaac Asimov en la trilogia d’IMPERI I FUNDACIÓ. Els matemàtics han desenvolupat la psicohistòria , ciència que permetia preveure el futur i escorçar l’ocàs de l’imperi galàctic. Fins que apareix un fet sorprenent, un mutant anomenat el Mul (no confondre amb l`E-mule) que trasbalsa totes les prediccions...

Sense psicohistòria (els economistes no donen per a tant) i amb la gran quantitat de fets no previstos, ningú sap res. Però un fet és cert: hi ha menys focs, menys construcció, més morositat, les entitats financeres han de recomprar les immobiliàries que varen vendre dient que eren una gran oportunitat de mercat , el govern no sap que ha de fer, hi ha més atur, no tenim projecte de país, no hi ha dienrs, Catalunya no té finançament .... Amb tots aquests fets, jo m’atreveixo a fer una predicció que el Sr Nassin Taleb crec que acceptarà : som i serem més pobres.

Gràcies a totes les entitats i agents polítics i socials per la seva contribució a la psicohistòria.


Dr Jordi Delcor.