diumenge, 14 de febrer del 2010

MACRO BURDELLS A MATARÓ.




MACRO BURDELLS A MATARÓ
Anant en cotxe vaig sentir la noticia a CATRADIO  del permís per a 2  nous macro burdells a Mataró. L’Ajuntament  d’aquesta localitat diu que el permís ho dona la Generalitat i per tant no es pot negar la llicència  municipal.
Aquesta noticia em va portar a esbrinar  quantes dones es dediquen a la prostitució a Espanya.  
Segons Telecinco  (segur que aquests estan ben informats) http://www.informativos.telecinco.es/prostitutas_prostitucion/espana/medicos/dn_60908.htm , hi ha 600.000 de les quals el 90% són estrangeres (sic¡¡) i facturen 18000 milions d’euros, el 2% del PIB, uns 30000 euros d’ingressos mitjans l’any.  Segons Telecinco aquestes dones tenen 1milió de clients la qual cosa indica que es gasten 18000 euros per any de mitjana. Francament, em costa de creure, em sembla una barbaritat, especialment en temps de crisi. Probablement hi ha més d’un milió de clients. Encara que la fiabilitat d’aquestes dades sigui molt dubtosa ja que no crec que la gent digui el que es gasta en sexe, xoca  la importància d’aquest negoci dins l’economia nacional i les conclusions sobre les activitats laborals d’algunes dones i els hàbits sexuals dels homes.  
 El VIII Informe de Exclusión Social presentado por Médicos del Mundo, http://cajamadrid.cronicasocial.com/anteriores/pg031201/nacional/inmigracion/inmigracion6.htm , indica que la prostitució és exercida bàsicament per dones de l’ Àfrica Subsahariana i de l’Est d’Europa.
Un altre conclusió és que la ma d’obra arribada per recolzar el creixement de l’economia espanyola, té altres connotacions més fosques.  Veiem , si  hi ha 5 milions d’emigrants a l’Estat espanyol i la meitat són dones (probablement menys), vol dir que com a mínim, una  de cada 4 exerceix la prostitució...  Per altre banda si només 50000 (el 10%) són “nacionals” sobre un total de 20 milions de dones d’origen espanyol, això representa el 0,25% de les dones. En conjunt i segons aquestes dades una dona  de cada 30  és prostituta, el 3% de la població femenina...
Potser Espanya serà (és) el prostíbul d’Europa. És aquest el futur de l’economia? És així com ens posicionarem en el futur? És molt probable que a mida que les coses es compliquin més dones completin el sou fent hores extres, tant nacionals com estrangeres. Entrarem en un mon molt més  fosc de marginació, toxicomania (relacionada amb la prostitució segons el mateix informe de Médicos del Mundo) i marginació.
El Govern espanyol està finalitzant el Plan de Acción Nacional contra la Trata de Mujeres, dissenyat
 pels Ministeris d’ Interior, Treball i Justícia . Com és possible que aquest negoci hagi passat “desapercebut” sense el control de les autoritats fins ara ?. Com sempre tard.

1 comentari:

Anònim ha dit...

… parla’n de “descontrol”, no caldria un estudi profund sobre la prostitució masculina? i, de quants “calés” estem parla’n? És possible que ens emportéssim una sorpresa!
I no ho dic amb ànims d’incordiar pel fet de ser dona. Ho comento en “pro” de fer “aflorar” un diner que no cotitza i, clar! em molesta què “Hacienda NO somos todos”
És un apunt! al cap i a la fi, com ha quedat airejat en els diferents mitjans de comunicació, l’addicció als encàrrecs de “caríssims” informes sobre qualsevol “xorrada” per part de les diferents Administracions és il•limitada i, en aquest cas, crec que seria justificat.
Rosalia