dimarts, 22 de desembre del 2009

vegueries si però , prioritat ara?

Hi ha un gran debat sobre les vegueries. Sense treure cap importància a aquest tema la qüestió és ben simple: tenim administracions locals, ajuntaments, Diputacions, Consell Comarcals, Mancomunitats i no sé quantes coses més.

En la meva opinió , el que s’ha de fer és crear llocs de treball, empreses, ajudar als empresaris, i emprenedors. Com varen dir les Cambres de Comerç, calen 30000 empreses noves per a crear 300000 llocs de treball que només compensaran en part els 500000 perduts a Catalunya.

Abans de res s’ha de definir el model econòmic del nostre país, probablement basat en activitats relacionades amb el Medi Ambient (reciclatge, energies renovables, transport ferroviari de mercaderies i de persones de rodalies efectiu, automòbils elèctrics), el temps lliure ( oci i cultura), la Salut (prevenció, esport, lleure, Biomedecina), la Tercera Edat, etc.

Un cop recuperat o endreçat el futur del país, es pot pensar en noves formes administratives. Complicar l’administració és una forma molt “espanyola” d’evitar resoldre el problema real i és una de les raons per a fugir d’aquest model de societat tan poc competitiu i insostenible.

Evidentment, coordinar totes aquestes administracions és molt complex, especialment quan tothom vol dir la seva .

Quan s’ha preguntat a CATRADIO a l’Alcalde de Tarragona sobre la importància de les vegueries i del nom, ha respòs que sí, que el nom de vegueries era molt important però no ha dit per què. Pot ser caldria que mirés, tant ell com els seus companys de professió, l’enquesta feta a nivell de l’Estat espanyol , que considera que els polítics són el tercer problema més important.