divendres, 16 de gener del 2009

LA BOLA MÀGICA V

LA BOLA MÀGICA V

El Govern Espanyol ha presentat unes noves xifres per enguany. Atur al 16%, Creixement negatiu del PIB del 1,6%, dèficit públic del 4,8%

Un cop més, mentides. A altres “boles màgiques”, fa uns mesos ja comentava que l'atur arribaria al 15%. Sembla que em vaig quedar curt.

El PIB baixarà molt més del 1,6% . Amb la contracció industrial del 15%, la construcció aturada i el turisme a la baixa (especialment el britànic pel canvi desfavorable de la lliura esterlina), el PIB baixarà uns quants punts més.

Idees d'en Solbes?. Deute Públic, dèficit creixent doblant el 3% que mana la UE. Clar que aquestes alçades, parlar d'Europa sembla conya.

Arribaren al 6%. Standards amd Poors, la societat de valors, rebaixarà la qualificació del deute espanyol des de la triple A. Això exigirà pujar els tipus d’interès per atreure als inversors. Més cost.

I com es paga el Deute? Amb ingressos de l'Estat però si les empreses no funcionen els ciutadans hauran de pagar més impostos però no tenen diners i no és gaire popular fer pagar més pels serveis que tenim o no tenim, a banda que baixaria el consum, més atur.....Difícil.

L'altre opció és endeutar-se més, més Deute Públic.. L'equivalent a demanar més préstecs. I llavors què? La bola diu que eleccions anticipades dins un any i mig, després d'una primavera calenta. Aquest gèlid hivern juga a favor del Govern. A veure qui surt a protestar amb el fred que fot¡

Dimissió d'en Solbes i nomenament com a President d'una companya de poca feina (hi ha alguna autopista lliure?), bon sou i grans menjars.

I en Zapatero? A filosofar i donar conferències ben pagades sobre tonteries majúscules, com l'Aznar, en anglès fonètic. Pot ser el pot assessorar l'Honorable Montilla amb les seves conferències a la London Schools of Economics..

I el problema pels propers ¿guanyadors? de les eleccions, amb un horitzó molt fosc. Quan no es fan els deures durant anys, l'alumna suspèn. De tota manera en Zapatero també té sort aquí per que els del PP estan dividits.

I aquí s'acaba la informació de meva la bola. No arribo a veure el nom de l'empresa d' en Solbes.. Però ell no anirà a l'atur. A més a més li quedarà la pensió de per vida com a ex-ministre. Vist així, l'atur no és tan greu oi?

Dr. Jordi Delcor

1 comentari:

xavix ha dit...

Jo no tinc bola màgica. Tinc imaginació, experiència i mètode. Estableixo premisses, en desenvolupo raonaments i arribo a conclusions. El que està passant ja fa temps que alguns havíem arribat a la conclusió que passaria. Llavors, la majoria se'n fotia. Deien que no valia la pena ser "pessimista", que tot anava molt bé i res feia pensar que canviaria. Com a molt afluixaria, per tornar a la "festa" de nou...

Malauradament, d'on no en hi ha, no en reja. I al món no queden gaires més recursos que permetin més festes. Més al contrari, haurem d'anar pensant com pagar els deutes i al mateix temps reduir l'enorme consum actual.

Molts llocs de treball ja no fan falta. Molts salaris s'estan convertint en insostenibles per a les empreses. No es ven. El futur econòmic senzillament no existeix.

L'energia deixarà de fluir cap a països que com el nostre, no podran ja pagar-la, i no tenim res més que interessi als qui la tenen.

Ja podem anar calçant-nos. Segons el meus càlculs, l'atur pujarà fins a nivells difícils d'assumir. El comerç i la indústria només podran relocalitzar-se si els seus productes són de necessitat. Sinó, tancaran. L'estat entrarà en fallida tècnica en pocs anys.

El sistema actual només funciona amb un constant creixement de l'economia. L'economia només funciona amb un increment constant del consum. El consum s'alimenta d'objectes i serveis basats en el consum d'energia i de matèries primeres. Tant l'energia com les matèries primeres són finites.

Ja hem passat el punt en el que consumim més del que el planeta pot suportar. Ja no pot depurar la contaminació que produïm. La resta d'organismes que poblen La Terra estan en franca decadència.

Poseu aquestes variables en una equació, simplifiqueu-la i assimileu-ne el resultat. És senzill.