divendres, 3 d’octubre del 2008

EL BANC CENTRAL EUROPEU I LA RESERVA FEDERAL SÓN ECOLÓGICS

EL BANC CENTRAL EUROPEU I LA RESERVA FEDERAL SÓN ECOLÒGICS.

THE EUROPEAN CENTRAL BANC AND THE FED ARE ECOLOGICAL.

Es pot enfonsar el sistema actual?. El sistema és evident que és injust. Cada cop som més pobres com vaig demostrar ( http://jordidelcor.blogspot.com/2008/09/wealth-indicators-en-2-artculos.html ) . Uns quants acumulen molt i la resta paga com pot.

Si els polítics ho fan molt pitjor (massa atur, masses insolvències, masses empreses quebrades) tot es col·lapsarà. Ho sigui que no ho permetran. Quants diners hi calen?
1.000.000.000.000 d’ €, 2.000.000.000.000. Cap problema. Es prem la tecla i es posa a l’interbancari. No cal imprimir bitllets. Això és lent, car i poc ecològic. Es més net, ràpid i eficient prémer la tecla.

Que els diners no hi són al Banc Central? Això és un pur tecnicisme. Si la quantitat de diners líquids en mans del públic (agregat M3) puja massa, vol dir que hem generat inflació ... Quina novetat¡ Voldrà dir que hem de pagar més bitllets (i anys d’esforços) pels mateixos bens però això ja fa molts anys que succeeix. O sigui que res. El sistema continuarà funcionant, la gent cada cop més enganxada amb el deutes i pagaments, uns quants cada cop més rics i nosaltres depredant el Medi Ambient. Com diu en Stephen Hawking (i jo també ho crec, com molts) la natura té la darrera paraula. I d’això no ens salvarà prémer una tecla.


Jordi Delcor PhD.