dimarts, 9 de febrer del 2010

TOTHOM CULPA EN ZAPATERO


TOTHOM CULPA EN ZAPATERO
Zapatero és el  penúltim element dins una cadena d’esdeveniments molt desafortunats: la política de les entitats financeres concedint crèdits  sobrevalorant immobles amb el vist i plau del Banco de España i el PP d’Aznar i Rato, els de la Guerra d’Irak i   la Caja Madrid de l’Esperanza Aguirre, respectivament
En els moments àlgids, el sector immobiliari pesava directament un 19% dins el PIB  espanyol  i qualsevol anàlisi DAFO  de segon curs d’empresarials indica que això és un gran risc per un país.
Per suportar el creixement es va deixar venir  milions de persones  molts d’ells en situació   irregular. Quan  ha explotat el tema ( i molts ja ho preveien fa anys) tot s’ha tornat en contra nostra: manca de sectors econòmics potents alternatius a la construcció, endeutament de les persones  i famílies, emigrants desarrelats, atur galopant, les entitats financeres transformades en immobiliàries, propietàries de  bens immobles  a preus inflats dins els seus balanços. Com no poden posar el preu real per a no tenir pèrdues amb les conseqüències en els mercats borsaris,  no els poden vendre massivament. Com no els venen no hi ha activitat ni liquiditat i això ofega les empreses i l’activitat econòmica en general. Per altre banda per a que l’Estat pagui  l’atur, la sanitat, les pensions i els sous dels funcionaris, s’ha augmentat el Deute Públic, a interessos més elevats  pel risc del país. Tenim totes les mancances: manca de sectors econòmics alternatius, manca de liquiditat, manca de crèdit internacional i manca de lideratge.
Com no tenim credibilitat, el secretari d’Hisenda ha anat a Paris i Londres a defensar la solidesa financera del nostre país. “Serem bons pagadors” . El nostre Deute són 550.000 milions d’euros, un 12000 euros per persona. Suportable (que vol dir retornable amb interessos als inversos, especialment  els estrangers) segons el  Secretari d’Economia, el Sr Campa.. Suportable si el país pot generar suficient riquesa.¡¡¡¡
Si no ho fa, l’alternativa és retallar prestacions socials. En Zapatero no les retallarà per convicció  personal (lloable) i per la pèrdua de vots. A les hores? D’on retallar? De les  autonomies.  Quants dies fa que no es parla de l’Estatut? Per què?
El PP, co- culpable del desastre acusa  en Zapatero de no fer res.  A diferència de l’ actitud farisaica del PP, en Zapatero no és competent però el seu comportament no és  immoral. Els immorals són a un altre lloc, al carrer, a les institucions polítiques i  financeres,  a les poltrones, a l’oposició.. No tots, només alguns però molt importants, amb total impunitat.
Veient tot això en Zapatero ha fer esmenta de la conspiració en contra seva.  Cal dir que aquesta no és  jueu masònica.
 Per què he dit “penúltim element”? El proper s’està coent  ara..... Quines alternatives:  en el proper blog proposaré unes quantes.