dijous, 18 de setembre del 2008

EL SR SOLBES, NOU CORRESPONSAL DEL DIARI AHIR.

EL SR SOLBES, NOU CORRESPONSAL DEL DIARI AHIR.
CRÒNICA DEL SR ALMUNIA DES DEL CEMENTIRI DEL ELEFANTS.. RICS.


Comentari a l’article publicat pel diari AVUI el 19/9/08.

Crisi per cobdícia
ACUSACIÓ Almunia culpa "l'avarícia" del sector financer d'haver inflat la bombolla ENTITATS Lamenta els errors del sistema de supervisió PESSIMISME Solbes creu que, en lloc de remetre, les tensions s'agreugen
Marga Moreno

La "cobdícia" del sector bancari ha estat la llavor primigènia que ha germinat en una crisi que ningú sap com acabarà. El comissari europeu per a Afers Econòmics, Joaquín Almunia, va culpar ahir en una entrevista radiofònica la "foguera de les vanitats" del sector financer, al qual pertanyen "els dolents de la pel·lícula" que han generat productes exòtics i que han inflat la bombolla fins al punt insostenible que l'ha fet esclatar.
Amb tot, Almunia va matisar que també han fallat altres coses, com "el sistema de supervisió", fins al punt que a hores d'ara no han aflorat totes les pèrdues. Tampoc es pot centrar la responsabilitat en un sol país. La crisi, "estructural" a parer d'Almunia, tot i haver nascut en un lloc "remot" com els EUA, també ha tingut motius per desfermar-se a Europa, on "no es pot dir que no s'hagi fet res" i on "moltes entitats van comprar productes tòxics sense saber què compraven".

COMENTARIS : LES ENTITATS FINANCERES NO SABEN EL QUE COMPREN? SI NO HO SAVEN, SÓN INCOMPETENTS I SI HO SABEN SÓN UNS .... NO SÉ QUE ÉS PITJOR.

Elogi del BCE
Malgrat que no li consta que hi hagi cap entitat europea o espanyola a punt de fer fallida, Almunia va insistir que "cal extremar la vigilància perquè ningú pot posar-hi la mà al foc". En aquest sentit, va assegurar que "els supervisors estan fent el màxim" i va elogiar la tasca del Banc Central Europeu, l'actuació del qual "cal respectar, perquè ho ha fet molt bé per evitar mals més grans".

COMENTARI:
Què vol dir fer el màxim? : injectar 200.000 milions d’ uns diners que no són seus? Tota aquesta tropa de xupòpters ens costa molt. Quan havia de fer quelcom era quan es donaven prèstecs al 2% i 40 anys sobre un 120% del valor de mercat d’un bé. I no varen fer res fins al final.. O sigui, ho han fet fatal però el Sr Almúnia, des del seu amagatall dels elefants pot pontificar. Pre-jubilació daurada per un polític mediocre.

Tot i que Almunia es va mostrar esperançat que la crisi comenci a remetre l'any que ve i que el 2010 Espanya "torni a la velocitat de creuer", el vicepresident econòmic espanyol, Pedro Solbes, va advertir que els mercats financers internacionals "encara són lluny de la normalitat" i que les tensions financeres, "en lloc de reduir-se, s'estan agreujant", encara que a la UE s'estan portant de forma "bastant digna".
Durant un acte a la CNMV, Solbes va reclamar als sectors públic i privat que centrin els seus esforços a aconseguir el retorn de l'ansiada "tranquil·litat".

COMENTARI

SR Almunia, un any o un altre la crisi remetrà, segur.. boleta, boleta.. cara o creu...
Aquest Solbes és el mateix que fa 4 mesos no volia parlar de crisi?. Tot el que diu aquest Sr són notícies d’abans d’ahir. EL Sr Solbes, nou corresponsal del diari AHIR. S’ho mereix.

Jordi Delcor PhD.