dimarts, 4 de desembre del 2012

WERT I EL CATALÀ


WERT I EL CATALÀ
Els imperis són bàsicament monolingües . L’ idioma és un gran recurs per uniformar la cultura i els valors de l’imperi. La Xina (amb el xinès mandarí),  els Estats Units, la Gran Bretanya i Espanya són exemples.  Els imperis tenen la força per imposar l’ idioma i els sistemes de gestió, la legislació, els dirigents. Espanya ja no és un imperi però vol mantenir l’estil , especialment amb un territori colonitzat com Catalunya..
 La realitat diu que Espanya és un valor a la baixa econòmica, social, ètica, moral, tècnica i científicament.  Internacionalment produeix una barreja de llàstima i burla. Només es mantenen  la cuina, el clima , l’art de nivell i els emigrant qualificats.
Intentar eliminar els idiomes alternatius/ nadius és una forma desesperada de control d’una realitat que no existeix, d’un temps nostàlgic que recorda els vaixells plens d’or i plata de les Amèriques que arribaven sense cap esforç  i mantenien una classe paràsita. La classe encara existeix.
  Aquest comportant  és un gran  exemple d’ignorància, de defensa d’un passat més o menys gloriós, sempre explotador típic dels imperis. El ministre Wert és l’exponent d’aquesta mentalitat tancada, fosca, tosca, medieval,  inquisitora, menyspreadora .
Espanya no té encara democràcia. Dubto que la tingui mai..