dimarts, 24 de juliol del 2012

INCENDIS A CATALUNYA I MANCA DE PREVENCIÓ



No existeix la desforestació  a Europa, això és un fenomen de l’Amazònia . La superfície dels boscos catalans creix un 17% cada 10 anys. El problema és que cal netejar-los per evitar l’ acumulació de combustible. Això és el que ha passat a Catalunya: la manca d’un pla de neteja de forma que cal esperar un desastre   a llarg termini,  com a conseqüència d’una llei estadística o del popular principi de Murphy (si una cosa pot anar malament, ho farà) . El temps necessari per tenir un incendi forestal és una incògnita però  acabarà succeint.
Cap govern català ha fet una política forestal. Del Govern d’en Montilla cabia esperar-ho però no de l’actual amb professionals potencialment més competents. Esperem que Catalunya entri en el món de la Prevenció.  Els boscos es refaran en 20 anys però quedaran les cicatrius que ens recordaran  els errors del passat. Lamentem la pèrdua de les vides humanes i la pèrdua material i  emocional dels habitants i visitants de les àrees afectades.

1 comentari:

Martí ha dit...

I manca d'educació, en aquest cas medi ambiental. El planeta és de tots i cal que el cuidem entre tots, malauradament hi ha massa gent que no n'és conscient.