divendres, 22 de juny del 2012

60000 MILIONS? NO, UNA ALTRE MENTIDA.



Fa uns deu vaig llegir  un informe de  Credit Suisse, http://ftalphaville.ft.com/blog/2012/06/11/1036571/the-e249bn-hole/ ) on, entitat per entita,t es detallaven les necessitats de re- capitalització del sistema financer espanyol: 250000 milions d’euros si es vol complir amb els criteris de Basilea III. Els bancs de Santander, BBVA i  Caixa Bank necessitaven re- capitalització, específicament el Banc de Santander, 29000 milions d’euros.
El sentit comú diu que els actius dels bancs estan sobrevalorats, per la cartera immobiliària (una part dels immobles no valen res)  i per la morositat que aviat serà insolvència.  Un 8% de morositat actual sobre gairebé 2.000.000 (2 bilions d’euros) representen 160000 milions de pèrdues, a banda dels immobles...
Els 100000 milions del rescat bancari són insuficients i no arribaran a les famílies i empreses. Com tancaran més empreses, pujarà l’atur. Com  acomiadaran funcionaris (més atur), pujaran el tipus d’IVA (i augmentarà l‘economia submergida), es recaptaran menys impostos i no es podran pagar els nous préstecs i/o deute. El dèficit és dispararà. Potser retallaran pensions. Mes fugues de capital.
La conclusió està clara: intervenció total, l’atur disparat, retallades, Alemanya controlant Espanya, el Gobierno Español absolutament perdut  dient mentida darrera mentida. El nostre camí és el de Grècia. Com diu Anthony Quinn a Zorba el Grec, tot mirant les runes del Partenon, “és una desgràcia majestuosa”.
Un apunt final: el forat de Bankia té una dimensió desconeguda degut a les misèries del PP, als préstecs a les empreses de l’Ibex, a la llotja del Real Madrid i als negocis de MARTIN FADESA ( 5100 milions d’euros de crèdits) , Florentino Pérez i ACS (9000 milions) i d’altres a València.
Com fa sol, ara ens deixaran  respirar una mica. Es possible que facin  canvis a l’Agost, quant tothom està adormit amb paella i sangria. Dolor a la tardor. “Es una desgràcia majestuosa, Majestat”.