dissabte, 19 de juliol del 2008

L'ESTAT ESPANYOL I L'ESPOLI DE CATALUNYA: 12000 MILIONS D'EUROS

L’Estat espanyol admet l’espoli envers Catalunya.

L’Estat admet que Catalunya té un dèficit de 14800 Milions d’€ l’any 2005.

L’Estat va complir la seva promesa de publicar les balances fiscals, no d’una si no de sis comunitats. Independentment de com es calculin (fins amb això els economistes no es posen d’acord¡¡) les xifres oscil·len entre els 11000 i els 14000 Milions d’€.

En percentatges, entre un 8,5% i un 9,5% del PIB de Catalunya.

Les Balears tenen un dèficit del 14% del PIB, 3136 milions d’€.

Madrid té un dèficit del 5,5%.

El País Valencià , té un dèficit de 6,4% del PIB ,5645 milions d’€, també l’any 2005.

El mètode calcula el que paguem els catalans i el que rebem via inversions i serveis públics.


Comentari:

Com Catalunya ha augmentat la seva població més d’un milió de persones (aquí tampoc està clar el número), el dèficit de serveis públics es fa més patent : el dèficit entre més ciutadans significa pitjors serveis :pitjor Sanitat, pitjor Educació, pitjor Medi Ambient, pitjors Transports, pitjor competitivitat, pitjor tecnologia, pitjor.. I els catalans sempre ens queixem oi?

Quina figura penal constitueix declarar pels mitjans de comunicació que els catalans no som solidaris, som egoistes, “peseteros”, que ens queixem de vici, que tenim més del que volem .....?

Quina figura constitueix dedicar diners a finançar / subsidiar comunitats amb necessitats però sense generar fonts de riquesa ?

Després que vinguin els polítics parlant de Responsabilitat Social, Societat del Coneixement, Diàleg de Civilitzacions, “sostenibilitat”.

Això no és sostenible . No s’aguante per enlloc ...

Enteneu ara el nacionalisme independentista? És una necessitat, no un desig. Clar que els polítics independentistes haurien de tenir una mica de talla.

Dr Jordi Delcor Garrido.